Možda ispada očekivano i slučajno što je Komercijalno-trgovačka škola Split danas u 13:45 sati dočekala svoje učenike, juniore Hajduka koji su pobjedom protiv Borussie Dortmund u srijedu ostvarili plasman u final four završnicu UEFA Lige prvaka mladih. No, kad bismo dublje zagrebali po površini i vratili se u bližu i dalju prošlost, potvrdili bismo da se upravo u našoj školi generacijama prenosi sportski duh i da naši učenici ostvaruju kontinuirano hvalevrijedne sportske rezultate. (Detljnije o tome, uskoro ćete čitati na našem portalu kontash.com.)

Vratimo se sada na početak priče, na junake naše današnje priče, izvanredne mlade sportaše koji su cijeli Split, Hrvatsku i Europu digli na noge iznimnom pobjedom na Westfalenu. Duje Reić (2.a), Borna Buljan (3.a) i Nino Duić (4.c) – naša hajdučka srca – zaslužili su da se u manje od 24 sata cijela škola, od učenika i djelatnika, digne na noge i pripremi nezaboravan, “privatni” doček samo za njih.

Foto: KonTaŠ?

Kroz crven-bijel-plav špalir hajdučki trojac stigao je u atrij škole gdje ih je dočekala ravnateljica Mirela Maričić i čestitala im na uspjehu. Uz ogroman pljesak, navijačke pjesme i zvižduke krenula je ludnica. Ni školsko zvono nije moglo potjerati učenike u svoje klupe jer ispred sebe su imali kreatore još jednog povijesnog sportskog uspjeha. Duje, Borna i Nino pozdravljali su svoje školske kolege i nastavnike. Nisu se mogli obraniti od zagrljaja i fotografiranja sa svima prisutnima. Uz vatromet i tortu s porukom “Bravo, naši!” juniori su pokrenuli skandiranje od kojeg se orila cijela škola.

Video: KonTaŠ?

Sigurni smo da je ovo tek početak jedne vrhunske priče te ih sljedeći put želimo vidjeti sa zlatom.
Kakav će to tek doček biti!

Fotografije i atmosferu s današnjeg dočeka možete pogledati OVDJE:

Foto: KonTaŠ?
Video: KonTaŠ?

EKSKLUZIVNI INTERVJU S JUNIORIMA HAJDUKA ZA kontash.com!

Naš novinar Natko Pletikosić (3.a) iskoristio je priliku i ugodnu atmosferu te je postavio nekoliko pitanja našim Hajdukovcima.

Prvi na redu za par pitanja bio je naš maturant Nino Duić.

Nino, kakav je osjećaj biti među četiri najbolje ekipe u Europi?

Nino Duić: Osjećaj je neopisiv i fantastičan. Svi smo vjerovali da možemo proći, borili smo se do zadnje minute i kada smo poveli rezultatom 1-0 odma smo primili gol za 1-1, nismo padali, borili smo se do kraja. Publika nas je nosila. Zatim su došli penali u kojima smo svi vjerovali da možemo proći i jednostavno smo prošli. Sad je cijeli Split na nogama i ponosni smo.

Odlično, Nino! Svi živimo ove trenutke s vama. Svaka vam čast na iznimnom uspjehu. Jeste li očekivali ovako veliki odaziv navijača u Dortmundu?

Nino Duić: Očekivali smo dobru podršku, ali nismo očekivali da će se odazvati toliki broj navijača. Hvala svima koji su nas došli podržati u Dortmund i navijali za nas do samoga kraja. I hvala svima koji su nas dočekali na Poljudu.

Nino, zadnje pitanje za danas je: kakav je osjećaj igrati protiv najvećih ekipa svijeta?

Nino Duić: Osjećaj je jednostavno čudesan i što je veća ekipa to je za nas veći izazov. Mi ćemo se boriti da prođemo Milan, da donesemo titulu Lige prvaka na Poljud.

Sljedeći na redu bio je Duje Reić, najmlađi igrač pobjedničke ekipe Hajduka.

Duje, kakav je tebi osjećaj biti među četiri najbolje ekipe u Europi?

Duje Reić: Osjećaj je fenomenalan! Stvarno kapa do poda svim suigračima, stožeru i našim navijačima koji su nas podržali u ogromnom broju na jednom od najvećih stadiona u Europi.

Jeste li očekivali veliku podršku navijača?

Duje Reić: Očekivali smo da će doći u velikom broju, ali u ovoliko velikom nismo očekivali. Stvarno su nam bili vjetar u leđa svih 90 minuta i u raspucavanju penala. Na kraju smo svi zajedno zasluženo proslavili.

Kakav je bio doček u školi?

Duje Reić: Sva trojica smo ostali pozitivno šokirani predivnim dočekom u školi. Ispunjeno mi je srce do kraja! Moja profesorica Ivana Čota je to sve započela skupa sa psihologicom koja je dala ideju i ravnateljicom koja je to podržala. Zahvalni smo im na tome.

I za kraj, naš golman Borna Buljan.

Borna, i za tebe isto pitanje: biti jedan od četiri najbolje momčadi u Europi?

Borna Buljan: Sigurno da je osjećaj sjajan. Svi smo presretni i ponosni. Sada moramo ohladiti glave i spremiti se za Milan najbolje što možemo.

Jeste li očekivali veliku podršku navijača?

Borna Buljan: Očekivali smo navijače, ali ne u tolikom broju. Nosili su nas kada nam je bilo najteže i pomogli nam puno. Zahvaljujem im se na tome.

Borna, jesi li izgubio samopouzdanje tijekom raspucavanja penala?

Borna Buljan: Da, izgubio sam malo živaca, ali sam se sjetio majčine izreke: „Nikad ne odustaj sine“. I obranio sam odlučujući penal. Hvala Bogu!

Riječi zahvale naših juniora Hajduka pogledajte OVDJE:

Video: KonTaŠ?

Zahvaljujemo još jednom svim učenicima i djelatnicima koji su došli na doček u velikom broju. Posebno hvala psihologinji Martini Mršić na ideji, ravnateljici Mireli Maričić na podršci i nastavnici Ivani Čoti na organizaciji događaja.

Piše: Natko Pletikosić, 3.a

O dočeku iz ostalih medija:

Index.hr:

https://www.index.hr/sport/clanak/srusili-su-borussiju-za-polufinale-lige-prvaka-a-danas-su-u-skoli/2447258.aspx

Slobodna Dalmacija:

https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mislili-ste-da-je-festama-oko-juniora-hajduka-kraj-e-pa-nije-ova-ce-biti-bas-nekako-posebna-1273352

https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/pogledajte-kako-se-cijela-skola-poklonila-hajdukovcima-u-srijedu-su-srusili-borussiju-a-danas-su-se-vratili-u-klupe-1273607

24 sata:

https://www.24sata.hr/sport/video-skolske-kolege-priredile-spalir-trojici-hajdukovih-juniora-898226

Večernji list:

https://www.vecernji.hr/sport/foto-cijela-skola-docekala-juniore-hajduka-nakon-ulaska-u-polufinale-lp-vratili-se-u-svoje-klupe-1665114

Previous articleNaša vira – naš spas!
Next articleŠkoluj i ti!