Naša škola zadnjih mjesec dana sudjelovala je u školskom natjecanju iz nogometa. Bili smo u grupi s Kraljicom Jelenom i Tehničkom školom.

Prva utakmica igrala se protiv Kraljice Jelene i uvjerljivo smo pobijedili 8:2. Protivnik u drugoj utakmici bila nam je Tehnička škola. Napeto je bilo sve do zadnjih minuta, ali opet smo slavili 3:2.

Nakon toga čekala nas je četvrtfinalna utakmica protiv susjeda, Turističko-ugostiteljske škole. Utakmica, u kojoj su obje strane bile jednake, otišla je na stranu naše ekipe. Pobijedili smo 2:0 i zaplovili u završnicu natjecanja.

U završnici čekale su nas još dvije škole: Zdravstvena škola i III. Gimnazija (Mioc). Sustav natjecanja bio je takav da svaka ekipa igra između sebe i onaj koji bude najbolji pobjednik je cjeloukupnog natjecanja.

Prvu utakmicu igrali smo protiv Zdravstvene škole u koju smo ušli nespretno s puno faulova i primljenim golom. Ali drugo poluvrijeme odlazi u našu korist i spremamo čak 6 komada u protivničku mrežu za konačni rezultat 6:2.

Čekali smo dvoboj između III. gimnazije i Zdravstvene škole. Htjeli smo da Zdravstvena škola pobijedi da nama ostave posla i da možemo to što lakše riješiti, što i upravo jesmo učinili pobijedivši III. Gimnaziju 6:5.

Naša ekipa imala je lak posao za obaviti jer nas je i izgubljena utakmica s manje od 5 razlike mogla dovesti do zlata. To “medicinare” nije zamaralo. Dobro ulazimo u utakmicu, oprezno igramo i pobjeđujemo na kraju 3:1.

Osvojili smo natjecanje bez ijedne izgubljene utakmice za svaku pohvalu! Slijedi nam županijsko natjecanje, čekamo još lokaciju,vrijeme i protivnike.

Zahvaljujemo profesoru Zoranu Stojčiću, našem treneru, bez kojega ovo ništa ne bi bilo moguće. On je bio psihička podrška naše ekipe, taktičar prije utakmice i motivator tijekom utakmice, i kad bi išlo i kad nebi. Hvala Vam, Profesore!

Nazalost u žaru borbe i velikom pozrtvovnošću u igri učeniku Stipi Jurlinu u duelu i padu pukla je ključna kost te mu ovim putem zelimo brzi oporavak.

Pobjedničku nogometnu ekipu čine učenici:

  1. Marino Glavina, 4.b
  2. Nediljko Stjepanović, 4.b
  3. Niko Matas, 3.a
  4. Natko Pletikosić, 3.a
  5. Stipe Jurlin, 3.c
  6. Ivan Čurković, 3.n
  7. Roko Marin Stojkić, 3.n
  8. Duje Reić, 2.a
  9. Nino Cvitanović, 2.c

Piše: Roko Marin Stojkić, 3.n

Previous articleKnjiževni komercijalisti
Next articleVijeće učenika i građanska participacija mladih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here