Svake godine u našoj školskoj knjižnici organiziraju se kreativne radionice na kojima članovi školske zadruge Butiga i Humanitarne sekcije izrađuju božićne ukrase i ostale prigodne predmete namijenjene humanitarnoj prodaji na štandu udruge Most. Udruga Most njeguje volonterski rad, humanost i solidarnost, pruža konkretnu pomoć potrebitima, djeci, mladima, građanima svih dobnih skupina i beskućnicima. Naša škola zahvaljujući psihologinji Martini Mršić godinama je uključena u rad udruge Most.

Školska knjižničarka Margareta Glavurtić i psihologinja Martina Mršić organizirale su radionicu izrade božićnog nakita od glinamola i adventskih vjenčića od stiropora. U opuštenom ozračju uz malo truda, puno kreativnosti i poneku originalnu ideju nastale su minijaturne božićne jelke, zvijezde, anđeli i  mnogi drugi božićni ukrasi. Otvorili smo srca za sve one koji trebaju pomoć i uz malo mašte izradili nakit za jelku sličan onom kakav je krasio božićna drvca naših starih. U vrijeme darivanja, odlučili smo pomoći onima bez krova nad glavom, bez tople odjeće i obuće. Nadamo se da će ta mala gesta pažnje donijeti zraku svjetlosti i topline najpotrebitijima.

Sve splitske škole sudjelovale su na Buvljaku koji se tradicionalno organizira na splitskoj Rivi. Za Buvljak naša je škola prikupljala različite keramičke predmete, igračke i  ručno izrađene božićne ukrase. Sve se to prodavalo na našem štandu.

Pripremili smo puno toga, a najviše ljubavi i dobre volje. Prosinac je mjesec darivanja, otvorili smo srca, darovali i osjetili da pravi blagoslov Božića leži u jednostavnim trenutcima zajedništva i ljubavi.

I zato, nemoj misliti samo na sebe, misli na druge i daruj!

Autorice: Melisa Jahibašić, Dragica Nosil i Elena Radovanović, 1.b

Previous articleU svijetu knjiga – tamo gdje čarolija pisane riječi nikada ne prestaje
Next articleUskrsna radionica