Predstavili smo roman Christophera Pikea – Ponoćni klub

Učenica Paula Zečević iz 4.c zajedno s učenikom Ivanom Franićem iz 3.a predstavili su roman američkog književnika Christophera Pikea Ponoćni klub.

Predstavljanju romana nazočili su svi učenici 3.a razreda i članovi Čitateljskog kluba s mentoricama prof. hrvatskoga jezika Suzanom Ković i školskom knjižničarkom Margaretom Glavurtić. Ovo je druga knjiga koja je ove godine predstavljena u našoj školskoj knjižnici za projekt Čitanjem do zvijezda.

Kevin Christopher američki je pisac koji piše pod pseudonimom Christopher Pike. Mnoga su mu djela prikazana na filmskom platnu, među kojima i dva najpoznatija romana: The Midnight Club i The Season of Passage. Ponoćni klub potresna je drama o tinejđerima Ilonki, Anyi, Kevinu, Spanceu i Sandri koji svojim pričama nastoje olakšati svoj boravak u hospiciju Rotterham. Hospicij je posljednje utočište mladih ljudi koji su osuđeni, nažalost, na skori kraj. Glavni je lik romana djevojka Ilonka koja motive za priče pronalazi u Gospodinu. Kako bi zaboravili na svoju tragičnu sudbinu, svaku večer, točno u ponoć, sastaju se i pričaju priče u radnoj sobi dr. Whitea, liječnika i njihovog dobročinitelja. Ilonka i Kevin zaljubljuju se i u pričama pronalaze iste motive i ideale življenja – kako to uvijek biva, u pričama je, naime, sve idealno, zaogrnuto plaštem tajanstvenosti i mistike. Hospicij Rotterham, unatoč turobnoj namjeni, zahvaljujući mladim ljudima i njihovim pričama živi punim plućima. Što se sve dogodilo u hospiciju? I je li za Ilonku i Kevina završetak ove priče zaista i kraj?

Otkrijte, pročitajte, a nakon što svoju znatiželju utažite u dobrom štivu, pogledajte i Netflixovu seriju snimljenu  prema ovom romanu.

Kad god pročitate dobru knjigu, negdje se u svijetu otvore vrata koja propuštaju više svjetla.                                                  Vera Nazarian    

autor: Ivano Franić, 3.a                                                                                

Previous articleHumanitarni buvljak ,, A di si ti!?” 2023.
Next articleOtvorite srce za najpotrebitije