U utorak 26. ožujka u školskoj knjižnici održana je radionica izrade uskrsnih košarica na kojoj su sudjelovali učenici 2.d razreda, članovi školske zadruge Butiga. Kako bi se pripremili za nadolazeći blagdan Uskrsa osmislili smo proizvod koji bi ujedno bio inovativan, originalan i ekološki. Odlučili smo se za košarice koje predstavljaju dio naše uskrsne tradicije. Učenici su u opuštenoj atmosferi naučili kako izraditi košarice od krep papira, kartona i raznobojnih ukrasnih vrpci. Ideja kako izraditi proizvod koji će objediniti originalnost, tradiciju te imati i uporabnu vrijednost potekla je od učenika zadrugara. Iako se činilo jednostavno, zadatak izrade košarica nije bio nimalo lagan, a kako zadrugari na kreativnim radionicama uvijek smišljaju nešto novo i originalno i ovog puta su dva školska sata proveli osmišljavajući i radeći nešto u čemu se još do sada nisu okušali. Bila je to uvertira u pripremu za županijsku smotru učeničkih zadruga za koju ćemo olujom ideja osmisliti novi proizvod u okviru rada naše sekcije Narodna baština koji će  predstavljati spoj tradicije i etnografske baštine grada Splita.

  • Naša zadruga Butiga ima za cilj poticati razvoj poduzetničkih kompetencija, radnih navika, odgovornosti, kreativnosti i inovativnosti. Omogućuje razvitak sposobnosti važnih za život i rad u suvremenom društvu te time spoznaju vlastitih sklonosti učenika. Radeći u kreativnim radionicima učenici razvijaju poduzetničke vještine, osmišljavaju i kreiraju nove proizvode pri čemu vode računa o potrebi očuvanja prirode rukovodeći se ekološkim principima pri izradi proizvoda.

Pozivamo vas da se priključite našoj zadruzi, zajedno ćemo stvarati i učiti jedni od drugih, a učenje kroz zabavu u neformalnoj atmosferi i timski rad su nam prioritet.

I ne zaboravite:

Ograničenja postoje samo u našim umovima. Ako koristimo maštu, otvaramo si svijet beskonačnih mogućnosti.

                                                                                                          Jamie  Paolinetti

Autorica: Margareta Glavurtić, školska knjižničarka

Previous articleOtvorite srce za najpotrebitije
Next articleNoć knjige 2024.