Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

16. Tjedan cjeloživotnog učenja u našoj školi od 26. rujna do 2. listopada obilježili smo s našim mentoricama Sanjom Balić, Ivanom Čotom i Marijom Istenić virtualnom izložbom “Od učenika do radijskog voditelja”.

Osmislili smo radio emisije o Splitu – “najlipšem gradu na svitu”. Snimili smo i emitirati emisije u kojima smo istaknuli bogatu povijest, vrijednu kulturnu baštinu i prirodne ljepote našega grada. Pričali smo o sv. Duji – zaštitniku grada Splita, caru Dioklecijanu, Piciginu, Hajduku…

Razvijali smo svijest o važnosti cjeloživotnog učenja, razvijali jezične, poduzetničke i digitalne kompetencije, razmjenjivali iskustva, mišljenja i stavove, razvijali kritičko mišljenje, kreativnost i inovativnost, proširili svoja znanja i vještine te razvijali medijsku pismenost, komunikacijske i prezentacijske vještine. 

Virtualna izložba najboljih radio emisija…

https://padlet.com/marijaistenic5/hbknpf41rbxewgqs

Foto: Karlo Grepo, 1.c

Previous articleEuropski tjedan održivog razvoja 2022.
Next articleKnjiževni komercijalisti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here