“Štednja je mudrost trošenja!”

Svjetski dan štednje (World Savings Day) obilježava se 31. listopada u spomen na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. 

Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva. Time je započeta era promišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju.

Međunarodni dan štednje pravo je vrijeme da se podsjetimo da je štednja odgovornost prema vlastitoj budućnosti. Taj je dan posvećen promicanju i jačanju svijesti javnosti o važnosti štednje za suvremenu ekonomiju i osobne potrebe svakog pojedinca.

Cilj obilježavanja toga dana je populariziranje štednje širom svijeta. Dan štednje u Komercijalno-trgovačkoj školi Split obilježili smo i mi pod mentorstvom naših profesorica Sanje Balić, Ivane Čota i Marije Istenić.

Pogledajte virtualnu izložbu naših radova…

https://padlet.com/marijaistenic5/2nofhrtx259p6f6h

Piše: Željana Barbir, 4.a

Previous articleŠto sa sobom preko zime? III. dio
Next articleOpera Mediterranea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here