Pozdrav ekipa,

evo nas opet s dobrim vijestima sa sportskih terena.

Cure ŠŠD Merkur donijele su novi pehar u našu školu i to ne bilo koji već onaj najsjajniji, pehar za 1. mjesto u badmintonu.

Dana 15.11.2022.g. u osnovnoj školi Visoka održalo se prvenstvo srednjih škola grada Splita. Nastupilo je 12 ekipa , među kojima i ekipa Komercijalno-trgovačke škole Split i to u sastavu sestara (blizanki) Viktorije i Ele Zoko i Petre Ivišić, učenica 4.b razreda pod vodstvom prof. Tonija Paponje.

Nakon ždrijeba, kao nositelji, bili smo slobodni prvo kolo što nam je dalo dodatnog vremena za razradu taktike i pripremu za natjecanje. Cure su strpljivo čekale krenuti u osvajanje vrha, ulazak u finale koje su toliko željele jer im ono otvara vrata odlaska na državno prvenstvo. U drugom kolu, kao pobjednice iz prethodnog meča, došle su im vršnjakinje iz Gimnazije Kraljica Jelena. Uz malo treme i grča na početku uspješno su ih svladale rezultatom 3:0. Slijedio je zasuženi odmor i priprema za polufinale. U polufinalu su naišle na raspoložene, ali ipak nedovoljno dobre da bi ih izbacile iz toliko željenog finala, cure iz Zdravstvene škole koje su ekspresno pobijedile također 3:0. Slavlje, imamo najmanje srebro… Al ne, tu smo, u finalu smo, ajmo dat sve od sebe i pokušati dobiti Treću gimnaziju (MIOC) koji je apsolutno prvi favorit ovog natjecanja. Sjeli smo, što napraviti – pitali smo se!?  Uz dogovor igračica i profesora promijenili smo pozicije igračica, što suparnice nisu ni slutile da im spremamo, misleći da su već osvojile … kad ono iznenađenje!!!!!

Velika pobjeda skromnih cura naše škole! Došle su samozatajno, ali u sebi su gorjele od želje za to zlato. San je ostvaren!!!! Ponosan do neba, ponašanjem, trudom i zalaganjem osvjetlale su obraz svima nama.

Bravo cure, kapa do poda !!!!

Piše: Toni Paponja, prof.

Previous articleA di je tvoje srce?!?
Next articleIstraživanje: Što radimo u slobodno vrijeme?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here