Foto: logo

Skrb i briga za beskućnike provodi se od 2000. godine otvaranjem prvog prihvatilišta u gradu Splitu. Do dana današnjeg udruga MoSt im svakodnevno osigurava boravak, tople obroke i strukturirane aktivnosti. Jasno je da njima ne treba mnogo, a bit će predivno ako razlog njihovog osmijeha za blagdane budete baš vi.

S dolaskom najradosnijeg vremena u godini, tijekom studenog i prosinca, i naša škola već tradicionalno misli na druge, osobite na one koji su u potrebi. Veselimo se i darujemo jedni drugima.

Foto: KonTaŠ?

Danas na našem portalu predstavljamo humanitarne akcije u suradnji s udrugom MoSt. Pozivamo sve učenike i djelatnike Komercijalno-trgovačke škole da se uključe u naše akcije i potrude se da im i ove zime ničega ne nedostaje!

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Od 16. studenog do 5. prosinca prikupljamo hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposluguSolidarnoST. Razred koji prikupi najviše proizvoda biti će nagrađen odlikovanjem najbolji humanitarci te će za vrijeme nastave sudjelovati u sortiranju proizvoda i odlaskom u Socijalnu samoposlugu i prihvatilište za beskućnike, ako nam to prilike dopuste.

Proizvodi koji se skupljaju su:

– osnovne namirnice (čaj, kava, ulje, brašno, šećer…)

– konzervirana hrana

– slatkiši (keksi…)

– higijenske potrepštine

A DI SI TI?

Ubrzo nakon toga, 10. prosinca očekuje nas naša omiljena i najveselija akcija u godini – A di si ti?!, popularno zvana buvljak.

Sav prikupljen prihod ide za splitske beskućnike i njihove cjelogodišnje potrebe, a da bismo imali što atraktivniji štand na splitskoj Rivi i bolju prodaju pozivamo vas da pregledate svoje ormare, ladice i sobe te sve očuvane predmete koje više ne koristite donesete u školu kako bismo ih pripremili za prodaju. Na dobrotvornom eventu okupit će se brojna poznata lica koja svakodnevno preko MoStovih društvenih mreža (Instagramu i Facebooku) pozivaju građane na najbolji humanitarni događaj u godini.

Naši volonteri spremni su za obje akcije! Nemojte dopustiti da se naši beskućnici pitaju A di smo mi?!

Piše: Dina Teklić, 4.a

Previous articleJudo i ja
Next articleReketom do zlata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here