Juniori Hajduka savladali su svoje vršnjake s plave strane Manchestera pobijedivši ih 2:1. Igrači Marijana Budimira teškom mukom, ali lavovski, uspjeli su odraditi možda i najtežu prepreku pred njima u Ligi prvaka juniora. 

Foto: HNK Hajduk (ustupio učenik)

U utakmicu su bolje krenuli mladi Englezi. Već u 2. minuti Mebude probija po desnoj strani. Traži Dicksona, ali Jurić Petrašilo već tu nagovještava svoju sjajnu partiju i blokira taj pas.

U 6. minuti Bijeli dolaze do svoje prve prilike. Vrcić prima dugu loptu, izlazi pred golmana s igračem na leđima, puca po desnoj strani gola, ali krasno reagira intervencijom Murray-Jones.

U 15. minuti Mebude prolazi po desnoj strani. Puca, ali gađa preko gola.

U 24. minuti Hajdukovci dolaze do vodstva. Murray-Jones loše reagira na dugu loptu koja se odbija točno na Roka Brajkovića koji s 20 m prebacuje protivničku obranu i golmana i stavlja Bijele u rano vodstvo.

33. minuta. Mate Antunović prima loptu, nosi je u 16 metara. Krasno vara Katonga i zabija u Jonesov bliži kut za vodstvo od 2:0. Hladan tuš za mladiće iz Manchestera.

U 45. minuti Carlos Borges, igrač koji je radio prevagu cijelu utakmicu, prolazi po lijevoj strani. Pronalazi Bobba koji matira Buljana za smanjenje vodstva na 2:1 i povratak nade za Manchester City.

S tim rezultatom se i otišlo na predah.

Foto: HNK Hajduk (ustupili učenici)

U 47. minuti Mebude prolazi po desnoj strani, ulazi u šesnaesterac, puca po golu, ali izvrsno reagira Buljan. 

U 49. minuti Antunović ima šansu za dodati se još jedanput na listu strijelaca. Hrgović ga je pronašao u Cityjevih 5 m. Nažalost Antunović trese mrežu, ali onu vanjsku.

54. minuta. Bobb se našao na vrhu šesnaest metara, izbacio se na desnu nogu, ali gađa direktno u sigurnog Buljana.

U 61. minuti Galvez se našao u zicer poziciji, ali je nesiguran i jedva zahvaća loptu u protivničkom petercu. Lopta nakraju završava Buljanu u rukama.

U 72. minuti Charles je imao slobodni udarac s nekih 17 m, ali gađa u odlično postavljenog Buljana. 

U 79. minuti Dickson prihvaća odbijenu loptu iz kuta s 5 m, puca, ali opet Buljan intervenira. 

U 83. minuti Vrcić pametnom provokacijom potiče Burnsa da ga gurne i da zaradi drugi isključujući žuti karton. Sve pohvale idu Vrciću za ovaj crveni karton!

U 90+3 minuti Dickson ima priliku za vratiti rezultat na 2:2. Prilika s 5m na loptu od Mebudea, ali loše je udara i lopta se otkotrljava u Buljana.

Nakon posljednjeg Kornera za Manchester City sudac je dao konačan zvižduk i slavlje na Poljudu moglo je krenuti. 

Naši Tići borili su se kao Lavovi svih 90 minuta i mogu biti pravi primjer svima oko sebe. 
U utakmici su nastupila naša tri učenika: Borna Buljan, Duje Reić i Nino Duić. 
Sva trojica odradila su iznimno dobar posao svatko na svoj način. Buljan sa sigurnošću i popriličnim brojem dobrih obrana, Reić s odličnom partijom i Duić koji je ipak morao igrati nešto defenzivnije zadnjih nekoliko minuta pa se nije mogao ni toliko pokazati. Iznimno smo ponosni na svakog od njih!
Sljedeća je prepreka Hajduku Borussia Dortmund. Utakmica se igra 14 ili 15. ožujka.

Piše: Roko Marin Stojkić, 3.n

Previous articleNaša djeca
Next articleCijeni iskustvo!