ODRAĐENA STRUČNA PRAKSA U IRSKOJ ZA KOMERCIJALISTE I PRODAVAČE KOMERCIJALNO-TRGOVAČKE ŠKOLE SPLIT

Erasmus+ projekt „Cijeni iskustvo! – Treasure the experience!”, čija je provedba započela početkom rujna 2022., a završava u kolovozu 2023. godine, omogućuje učenicima jedinstvenu priliku obavljanja stručne prakse u međunarodnom okruženju, u Dublinu, Irska.

Naš prvi Erasmus+ projekt „Cijeni iskustvo! – Treasure the experience!” projekt je na kojem su sudionici mobilnosti bili dvadeset učenika i tri pratitelja nastavnika Komercijalno-trgovačke škole Split. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije (AMPEU) u sklopu Ključne aktivnosti 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Provedba projekta započela je početkom rujna 2022. godine, a završava u kolovozu 2023. godine.

Želja za stvaranjem boljih prilika za naše učenike, kao i za internacionalizacijom naše  škole, navela je koordinatoricu projekta Anu Nikolić, prof.,  na ideju o osmišljavanju mobilnosti u smislu odrađivanja dvotjedne stručne prakse u Dublinu, Irska.

Jedinstveno iskustvo obavljanja stručne prakse u međunarodnoj sredini, suočavanje s profesionalnim izazovima na stranom, engleskom jeziku, kao i samostalnost te međukulturalna osviještenost, samo su neke od prednosti koje su iskoristili naši učenici smjera komercijalist i smjera prodavač. Također, cilj nam je bio razviti otvorenost naših učenika prema osobnom i profesionalnom razvoju.

Naši su učenici tijekom mobilnosti u periodu od 29. siječnja do 11. veljače 2023.g. bili smješteni u irskim obiteljima s kojima su se družili i provodili svoje slobodno vrijeme. Isto tako, za učenike i pratitelje organizirane su i kulturološke aktivnosti, razgledavanje Dublina, izlet na atlantsku obalu Irske „Cliffs of Moher, Atlantic Edge Ocean Walk & Galway City Day Tour”.

Sve ove aktivnosti priuštile su našim sudionicima mobilnosti nezaboravno i vrijedno iskustvo. To nas potiče da i dalje nastavimo sa sličnim projektima kao što je projekt „Cijeni iskustvo!”.

Piše: Ana Nikolić, prof., nastavnica ekonomske grupe predmeta i koordinatorica Erasmus+ projekta „Cijeni iskustvo” – Treasure the experience!”

Fotogaleriju pogledajte OVDJE:

Previous articleJuniori Hajduka u četvrtini finala Lige prvaka
Next articleSplitski maturanti gostovali na Radio Splitu!