6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održali su se od 24. do 30. travnja 2023.

Ove godine slogan Dana medijske pismenosti je “U ravnoteži – online i offline” i fokus je na utjecaju medija i društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih, na problemu dezinformacija te važnosti kritičkog promišljanja i medijskog obrazovanja.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Povodom 6. Dana medijske pismenosti u našoj školi s profesoricama Sanjom BalićMarijom Istenić napravili smo virtualnu izložba pod nazivom “Prihvaćam sve”. Saznali smo sve o web cookiesima, napravili trodnevno istraživanje te predstavili rezultate svog istraživanja.

Naši radovi dostupni su na:

https://padlet.com/marijaistenic5/virtualna-izlo-ba-prihva-am-sve-5g9g8g2iuh9byo3i

Piše: Petra Mihaljević, 4.a

Previous article17. Tjedan cjeloživotnog učenja
Next articleMeđužupanijski sajam “Vježbeničke tvrtke”