Prije samoga početka Svjetskoga prvenstva u Kataru koje kreće sutra pružila nam se jedinstvena prilika za postaviti nekoliko pitanja našim Vatrenima. Imali smo razumijevanja prema igračima hrvatske reprezentacije koji dane pred Svjetsko prvenstvo 2022. provode na brojnim treninzima i ispunjavanju raznih medijskih dužnosti. Stoga smo im postavili pet jednostavnih, bolje reći „lakih“ pitanja.

Ekskluzivni intervju za portal Komercijalno-trgovačke škole Split KonTaŠ? vodio je učenik i sportski novinar Roko Marin Stojkić, a rado su se odazvali i sudjelovali naši Dalmatinci: Nikola Vlašić i Ivo Grbić te Mario Pašalić i Marko Livaja koji su ujedno i naši bivši učenici.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za nekoliko dana. Kakvi su vaši dojmovi i što očekujete od njega?

Nikola Vlašić: Svi jedva čekamo početak. To je najveća nogometna pozornica. Gledao sam Hrvatsku na zadnja dva Svjetska prvenstva i uvijek sam zamišljao da ja igram tamo. I sad će mi se ta želja ostvariti. Mislim da imamo dobru ekipu i da možemo napraviti dobar rezultat. 

Ivo Grbić: Jako sam uzbuđen i sretan zato što je ovo moje prvo Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom. Nakon prošlog natjecanja na kojem smo bili drugi svi sada sanjamo da napravimo korak više.

Mario Pašalić: Nekolicina nas se posebno veseli s obzirom na to da nam je ovo prvo Svjetsko prvenstvo. Imamo jako dobru ekipu, spoj mladosti i iskustva. Uz malo sreće možemo ponovno do dobrog rezultata.

Marko Livaja: U zadnje dvije godine tek sam postao standardan član reprezentacije i to je ogroman ponos i čast. To je ostvarenje sna i mislim da imamo dobru reprezentaciju. Svi zelimo napraviti dobar rezultat. 

Što mislite tko je glavni favorit za osvajanje svjetskog prvenstva?

Nikola Vlašić: Iskreno mislim da Brazil ima najkompletniju momčad, ali svjetsko je turnir i sve je moguće.

Ivo Grbić: Favoriti su uvijek najveće reprezentacije: Francuska, Brazil, Argentina itd., ali na njima je pritisak. Tako mi imamo više prostora da se ubacimo i iznenadimo svih.

Mario Pašalić: Uvijek su tu iste reprezentacije u krugu favorita (Brazil, Argentina, Francuska, Španjolska…), ali ja se nadam da se i Hrvatska može ugurati među njih. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačim reprezentacijama.

Marko Livaja: Argentina.

Kakav je duh ekipe pred početak?

Nikola Vlašić: Duh i atmosfera u ekipi su odlični. Svi se poznajemo već nekoliko godina i prijatelji smo. Mislim da je to recept za uspjeh.

Ivo Grbić: Odlična atmosfera i zajedništvo u hrvatskoj reprezentaciji je naša najveća snaga. To je nešto što nas krasi na terenu i izvan terena.

Mario Pašalić: Jako je dobra atmosfera u ekipi. Posljednji rezultati su sigurno pomogli da se jos zbližimo i stvarno jako dobro funkcioniramo. U slobodno vrijeme se dosta družimo i pričamo, trudimo se povezati što je više moguće.

Marko Livaja: Duh je kakav treba biti. Zajedništvo se osjeća i to je najbitnije.

Postoji li neki protivnik s kojim biste htjeli igrati da imate neku posebnu želju?

Nikola Vlašić: Volio bih da u nekom trenutku igramo protiv Francuske, da se revanširamo za poraz u finalu prošlog mundijala. 

Ivo Grbić: Nemam nekog posebnog protivnika. Za svakog se pripremam isto i samo želim pobijediti. Svaka pobjeda mi znači jako puno.

Mario Pašalić: Nemamo nekakvih posebnih želja. Najbitnija je prva utakmica protiv Maroka, da tu utakmicu pobijedimo pa će nam biti puno lakše kroz turnir. Prvi cilj je proći grupu, a onda ćemo nakon toga razmišljati za dalje. Ne gledamo previše naprijed, fokus je na prvoj utakmici.

Marko Livaja: Nemam neku posebnu želju. Možemo sa svima igrati.

I za kraj što navijači mogu očekivati ove godine?

Nikola Vlašić: Mogu očekivati da ćemo dati sve od sebe svaku utakmicu i ako nas malo pomazi sreća, tko zna, možda opet dođemo do medalje.

Ivo Grbić: Mogu očekivati veliko zajedništvo igrača i da ćemo dati sve od sebe da razveselimo ljude u Hrvatskoj.

Mario Pašalić: Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da razveselimo sve navijače. I one koji će doći u Katar i sve koji će nas pratiti iz Hrvatske. Vjerujem da će navijači gledati jaku Hrvatsku na ovom prvenstvu i da ćemo se na kraju svi skupa veseliti.

Marko Livaja: Nakon prošlog prvenstva normalno je da navijači očekuju velike stvari. Mi ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo.

Čuli smo sve što su nam rekli naši Vatreni. Na njima sad samo ostaje da pokažu svoja umijeća i igru. Zahvaljujemo im što su izdvojili svoje vrijeme za portal Komercijalno-trgovačke škole Split i podijelili s nama svoje odgovore.

Vatrenima želimo što više sreće na Svjetskom prvenstvu u Kataru!
Igraj, moja Hrvatska!!!

Piše: Roko Marin Stojkić, 3.n

Previous articleZa Vukovar s ljubavlju
Next articleJudo i ja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here