Podizanje privlačnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja već duže vrijeme je važan prioritet u mnogim zemljama, a strukovna natjecanja odlična su mogućnost za promicanje strukovnih znanja i vještina koje su temelj gospodarskog razvoja. WordSkills Croatia strukovna natjecanja na školskoj, županijskoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini potiču povezivanje srednjeg strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata koji sudjeluju u organizaciji i provedbi natjecanja te povećavaju zapošljivost učenika koji su sudjelovanjem na natjecanjima demonstrirali svoje vještine budućim poslodavcima.

Foto: Logo natjecanja (worldskills.asoo.hr)

Komercijalno-trgovačka škola Split redovito organizira i uspješno sudjeluje na WordSkills Croatia strukovnim natjecanjima te je i u školskoj godini 2022./2023. organizirala školsko natjecanje WorldSkills Croatia u disciplini Prodajne vještine u kojoj se natječu učenici koji se obrazuju za stjecanje kvalifikacije prodavač. Natjecateljski zadatak obuhvaća nekoliko modula kroz koje natjecatelji demonstriraju ključne poslove i svakodnevne aktivnosti koje obavlja prodavač.

U srijedu 21. prosinca 2022. godine u našoj školi, tijekom trosatnog natjecanja, učenice završnih razreda zanimanja prodavač demonstrirale su svoje vještine ispunjavanja nabavne dokumentacije, izrade kalkulacije maloprodajne cijene te prodajnog razgovora u školskom prodajnom praktikumu, nakon višemjesečnih priprema uz pomoć mentorice, profesorice Antonije Slavice.

Organizacijsko povjerenstvo u sastavu ravnateljice Mirele Maričić i profesorica Jasenke Rašetina i Andree Braovac pripremilo je odgovarajuću dokumentaciju i prodajni prostor za natjecatelje, a značajnu ulogu kupca povjerilo je profesorici Anici Podrug. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu profesorica Ivane Mimice Lelas, Zdenke Krželj i Vande Parunov nije imalo lagani zadatak, jer trebalo je između prijavljenih natjecateljica odabrati najbolju koja će našu školu predstaviti na međužupanijskom natjecanju. Nakon prosudbenog postupka, prvo mjesto zasluženo dijele učenice Antonija Karoglan i Ana Kovačić.


Zahvaljujemo svim sudionicima na uloženom trudu
uz čestitke učenicama na plasmanu.

Foto: Natjecateljice (KonTaŠ?)
Foto: Prosudbeno povjerenstvo (KonTaŠ?)

Piše: Jasenka Rašetina, prof.

Previous articleBonne journée, mon ami!
Next articleNatjecanje iz Poduzetništva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here