Poziv sudionicima ženske U17 reprezentacije za kvalifikacije za EP sam dobila 29. listopada 2022. Otputovala sam u Zagreb gdje nas je čekao autobus za Osijek. U Osijek sam išla s prijateljicom iz kluba (ŽNK Split) jer smo samo ona i ja bile pozvane. Poziv sam dobila od izbornika reprezentacije što znači da im se svidjela moja igra. U Zagrebu smo se susrele s curama iz drugih klubova te smo okrenule u kamp. Većinu sam cura poznavala jer igram protiv njih kada su prvenstvene utakmice. Jedine nove koje sam upoznala bile su cure iz Njemačke. 

Foto: ustupila učenica

Sam kamp je bio dobar, imali smo naporne treninge, a ja sam bila ozlijeđena što je bio dodatni teret, ali sam istrpjela bol jer sam znala da se moram pokazati za Bugarsku.

Sobu sam dijelila s jednom curom iz Rijeke koja brani za ŽNK Rijeka, ali smo se dobro slagale. Tipični dan je izgledao ovako, buđenje u 06:00, doručak u 06:30, trening od 08:30 do 11:30. Onda bismo se vratili u hotel, otuširali se i išli na ručak u 13:00. Od 14:00 slijedi obavezan dnevni odmor do 15:30, a u 16:00 bi krenuli na pripreme i trening bi trajao do 19:00. Nakon drugog treninga smo se mogli družiti i zabavljati do 22:30 kada je bilo vrijeme za spavanje. I tako svaki dan, pet dana. 

Foto: ustupila učenica

Svi su pripreme shvatili ozbiljno, pa tako i ja. I svi smo se borili da nosimo dres hrvatske reprezentacije. Treninzi su istovremeno jako naporni, ali i zanimljivi. Morate pokazati svoje znanje o nogometu i sve svoje vještine kako biste bili izabrani za odlazak u Bugarsku na kvalifikacije ze Europsko prvenstvo. 

Nakon pet dana intenzivnih treninga vratila sam se u Split. Dok sam čekala rezultate, osjećala sam se jako napeto i uzbuđeno. A kada sam napokon saznala da sam dobila poziv, bila sam jako sretna i ponosna na sebe što sam istrpjela bol i što se moj rad isplatio. 

Sljedeća postaja je Bugarska, odnosno kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U grupi smo s Francuskom i Bugarskom. Idemo na to da budemo najbolji u grupi. Iznad svih, Hrvatska! 

Foto: ustupila učenica

Piše: Esma Heganović, 1.c

Previous articlePut u Grad Bajki
Next articleIssa koja ostavlja bez daha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here